BEER, MUSIC AND LEGO

Vandaag kreeg ik een mailtje van Spotify:

“We hebben een melding ontvangen dat een afbeelding en/of beschrijving van een van je playlists is gerapporteerd omdat deze aanstootgevend of ongepast is en in strijd is met onze richtlijnen voor afbeeldingen van profielen en playlists. We hebben de afbeelding en/of beschrijving daarom verwijderd van de playlist op Spotify. De playlist zelf is wel behouden gebleven.

Als je van mening bent dat je dit bericht ten onrechte hebt ontvangen, kun je binnen vijf (5) werkdagen bezwaar maken in een reactie op deze e-mail. We zullen de kwestie dan nader onderzoeken.

Het allerbeste,
Spotify-klantenserviceteam”

Het ging om de Playlist die ik gemaakt heb van de televisie serie Lucifer. Na elke aflevering ben ik op zoek gegaan naar de nummers en deze in de playlist gezet. Veel werk maar ik vond het muziek mooi.

In totaal staan er nu (Van 3 seizoenen Lucifer) 305 nummers in. Deze had ik openbaar gemaakt en blijkbaar zijn er meer liefhebbers want er zijn ruim 9500 mensen die deze lijst volgen.

Maar vandaag ging het dus mis. Ik kan me voorstellen dat het om de afbeelding ging, want daar stond Lucifer (Tom Ellis) op. Maar de beschrijving was ook weg.

Er stond alleen “Lucifer Tv Serie Music”. Dus waarom die weggehaald was geen idee. Dus dan maar een egaal plaatje (grijs) met alleen de tekst “Lucifer” erop. Maar binnen 5 minuten deze ook weg.

Ik een mailtje gestuurd naar spotify met de vraag wat nu precies het probleem is. Kreeg ik als antwoord:

“Misschien heb je iets aan deze hulpbronnen:

Zoek het antwoord op je vragen op onze ondersteuningspagina .
Ga naar de Spotify Community. Het kan zijn dat er al een antwoord op je vraag is en anders kun je je vraag er stellen. Je zult niet lang op een antwoord hoeven wachten. Je kunt ook een vraag stellen aan onze Rock Stars via @askrockstars op Twitter
Je vindt bovendien meer informatie over grote updates bij @SpotifyStatus op Twitter.”

Eeeeh, dus?? Weet ik nog niet wat ik verkeerd gedaan heb. Dan maar weer een ander plaatje erop, zonder copyright. En wat denkje… binnen 5 minuten alles er weer af. Ik nogmaals een mailtje gestuurd naar spotify met nogmaals de vraag wat er nu verkeerd is. Dit keer kreeg ik als antwoord:

Hey,

Bedankt voor je berichtje.

“We hebben een melding ontvangen dat de inhoud die je hebt geüpload, gerapporteerd is omdat deze ongepaste of aanstootgevende onderdelen zou bevatten en in schending zou zijn met onze richtlijnen voor gebruikersafbeeldingen van profielen en afspeellijsten. We hebben de inhoud verwijderd van Spotify. Als je denkt dat je dit bericht onterecht hebt ontvangen, beantwoord dan binnen vijf (5) werkdagen deze e-mail met een bezwaar en dan zullen we de zaak onderzoeken.

We hopen dat we je zo voldoende hebben geïnformeerd. Als je verder nog andere vragen hebt, horen wij het graag.”

Grrrrr weet ik toch niks. Dan maar op twitter proberen, maar dat schoot helemaal niet op. Daar kreeg ik als tip om te mailen, ondanks dat ik verteld heb dat al 2 keer gedaan had.

Nu maar even afwachten en anders gooi ik alle afspeellijsten offline. Pfff wordt ik gek van. Heeft iemand anders hier ook last van (gehad)?

Plaats een reactie